ONCO Balance

Het aantal mensen die kanker krijgen is de afgelopen jaren sterk gestegen en blijft naar verwachting de komende jaren nog verder stijgen. Kanker krijgt in toenemende mate het karakter van een chronische ziekte. Een deel van de patiënten die in opzet curatief behandeld zijn, heeft mogelijk te maken met de restklachten van deze medische behandeling. Een groot aantal van deze mensen is hierdoor minder lichamelijk actief, doordat zij niet goed weten hoe zij een actieve leefstijl kunnen onderhouden of herwinnen na de behandeling. Er ontstaat hierdoor een disbalans tussen het huidige inspanningsvermogen en het gewenste inspanningsvermogen, waardoor de kwaliteit van leven van de patiënt negatief wordt beïnvloed.

Neem direct contact op.

Waarom ONCO balance?

Positieve effecten op de kwaliteit van leven van een actieve leefstijl zijn aangetoond, het draagt bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor het terugkeren van kanker verminderen. Ook wordt de kans op kanker gerelateerde chronische vermoeidheid verminderd.
Wij bieden in onze praktijk te Middelburg daarom het beweegprogramma ONCO Balance aan. Het is een programma gericht op het krijgen van meer energie en het terugkeren in de maatschappij, tijdens of na de chemotherapie en/of bestralingen.

ONCO Balance therapie

Training

U oefent in een groep van maximaal 8 personen zodat er voldoende tijd is voor persoonlijke begeleiding. De training wordt afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Het programma duurt 3 maanden en kan indien nodig verlengt worden. Uiteraard is er tijdens het trainen altijd een fysiotherapeut aanwezig die u begeleidt.

Wilt u meer informatie over Onco Balance? Klik dan hier voor de folder

Tijden

Maandagochtend 09:00 – 10:00 uur
Vrijdagochtend 09:00 – 10:00 uur

Kosten

De kosten worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekering. Voor inlichtingen over de kosten kunt u contact met ons opnemen:

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Francky Koole

U kunt met ieder soort klacht bij ons terecht

Stel al uw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten of maak direct een afspraak