Ladies Fit

Wilt u fitnessen en heeft u klachten of zijn er andere redenen waarom u extra begeleiding nodig heeft? Wij bieden in onze praktijk Fysiotherapie Dauwendaele te Middelburg u de mogelijkheid tot medische fitness voor vrouwen, door vrouwen: Ladies Fit.

Neem direct contact op.

Waarom Ladies Fit?

Het is een medische fitness groep voor vrouwen, door vrouwen en is geschikt om te revalideren na een operatie, blessure of pijnklachten of als u extra begeleiding nodig heeft bij het sporten, omdat u hier nog niet bekend mee bent. De op u individueel afgestemde trainingen helpen u bij:

  • Versterken van de spieren
  • Verbetering van de houding
  • Soepeler maken van gewrichten
  • Verbetering van de algemene conditie
  • Verbetering van coördinatie
  • Algemene ontspanning
  • Plezier in bewegen

Het bewegen/sporten kan ook andere lichamelijke klachten helpen te verminderen, zoals overgewicht, diabetes, depressie, vermoeidheid etc. Er is ook individuele leefstijl coaching mogelijk. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat u letterlijk en figuurlijk beter in uw vel komt te zitten.

Intake en Training

We beginnen met een intake om uw lichamelijke klachten en fitheid in kaart te brengen door middel van een aantal fysieke testen en vragenlijsten. Aan de hand van de testuitslagen worden uw persoonlijke trainingsdoelen opgesteld. Hierna wordt gestart in een groep van 6 tot 8 vrouwen, zodat er voldoende tijd is voor persoonlijke begeleiding. Als meer begeleiding nodig is zullen we u 1 op 1 begeleiden buiten de groep. In de weken die daarna volgen kunt u aan de slag gaan met uw trainingsschema om uw doelen te bereiken. U traint altijd onder begeleiding van een vrouwelijke fysiotherapeut. Na ongeveer 6 weken evalueren we uw vorderingen. Na 3 maanden herhalen we dit nog een keer. Uiteindelijk moet het trainen onder begeleiding leiden tot het vermogen om zelfstandig te oefenen met als doel zelf uw klachten te bestrijden en te blijven sporten.

De trainingen worden gegeven op woensdag van 10:00-11:00 uur.

Voor vragen over de vergoeding/kosten kunt u terecht bij één van onze therapeuten.

Anneke de Vos

U kunt met ieder soort klacht bij ons terecht

Stel al uw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten of maak direct een afspraak